Att tänka på vid köp av valp

Har ni börjat fundera på att köpa valp? Då är det en del saker att tänka på vid köp av valp. Hur ser er familj ut, är alla med på köpet av valp är bara några saker som man bör fundera igenom innan man bestämmer sig.

Det blir en extra familjemedlem som behöver daglig omvårdnad och mycket tillsyn den första tiden. en valp måste få lära sig allt som har med ett liv i en familj att göra. Samtidigt spå ska den växa upp och bli en vuxen hund med allt vad det innebär. Det är som valp ni präglar hunden till vad den kommer att bli som vuxen hund.

Det absolut första ni ska fundera på är om ni har det tid det krävs att ta hand om en valp. Den första tiden kräver mycket mer än vad en unghund eller vuxen kräver. Har man möjlighet att ta med sig valpen på arbetet så kan det under lätta mycket. Sommartid så är det enklare om man får sin valp precis i semestertid, men detta kan va svårt att planera in.

Om alla är överens om i familjen att detta är en period tills valpen vuxit som det krävs lite extra från alla så bör det inte vara några problem för er att skaffa er en valp. Lycka till med ert valpköp och er nya familjemedlem.