Få din häst att glänsa på utställning och hästshow

Hästar är några av de vackraste djuren vi har. Deras ståtliga hållning och respektfulla sätt gör dem till en av våra absoluta favorithusdjur. Men det är inte bara att äga en häst, det är mycket jobb som ligger bakom. Framförallt om man vill åka på tävlingar och shower. Om du planerar att ställa ut din häst på en utställning så är det oftast utseendet som har stor betydelse.

Ta reda på vad som gäller

Beroende på vilken hästras du har så finns det olika regler vid själva utställningsdagen. Vissa hästar ska ha fint friserade manar, antingen flätade eller i små bollar. Andra hästar ska däremot uppvisas i sitt "naturliga" skick, alltså med välvårdad men utsläppt man och svans.

Ta hjälp av olika produkter

Oavsett hur din häst ska se ut på själva show-dagen, så är det alltid bra att rykta av både kropp, man och svans kvällen innan. Fläta manen och svansen så slipper du outhärdliga tovor på morgonkvisten. Dessutom kan du använda olika typer av glans-spray och andra produkter som gör det lättare att reda ut tovorna. Det ger även pälsen en glans som aldrig förr. Beställ online redan idag och gör ditt liv något enklare.