Hundkläder för hela året

Precis som vi människor behöver kläder för olika temperaturer finns det även många hundar som behöver klä på sig ett extra lager ibland. På våra breddgrader kan mindre hundar med kort päls och lite underhudsfett ofta frysa på hösten och vintern.

Även vissa sommardagar kan vara ruggiga om regnet tittar fram. För att din hund ska kunna hålla sig både varm och bekväm hela året, kan det vara smart att skaffa hundkläder. För att din hund inte ska behöva frysa kan du köpa hundkläder som overaller och skor. Dessa hundkläder ger hunden full rörlighet samtidigt som hon eller han skyddas mot kyla, blåst och regn. Under sommaren eller våren då ni ska ut på promenad i regnet kan det vara obehagligt för din hund att bli blöt. Om ni dessutom går en längre promenad finns det också risk för att din hund blir nerkyld. Genom att köpa en regnoverall eller ett regntäcke kan din hund hållas både varm och torr.

Svalt och skönt

Det är dock inte bara vinterkyla och höstrusk som kan ställa till med besvär för hunden. Även gassande sol kan vara utmattande för vissa raser. Med svala hundkläder skyddas hunden mot de aggressiva solstrålarna samtidigt som kroppstemperaturen hålls nere. Det finns hundkläder för alla tillfällen och det kan vara bra att ha några olika plagg för varierande behov. Förutom kläder som håller hunden varm eller sval finns även reflexvästar, kompressionskläder och mycket annat. Just kompressionströjor till hundar är väldigt bra om din hund är nervöst lagd. Kompressionsplagget ger hunden ett jämnt tryck över kroppen vilket aktiverar lugnande tryckpunkter. Tröjan kan med fördel bäras vid veterinärbesök eller vid åskväder om din hund är rädd för höga ljud.