När du köper en liten hund

Vi tänkte dela med oss av våra bästa tips och funderingar kring små hundar och vad som ägare borde tänka på. 

Tramprisk

När en liten chihuahua är liten ryms den i din hand och de är snabba. Det gäller att ha full uppsikt över valpen och vara säker på att inga tassar eller svansar kommer i kläm i dörrar eller under foten. Valpar som blir trampade på kan få riktiga skador och ännu värre är det kan bli psykologiska skador som gör att de är rädda eller aggressiva mot dörrar eller fötter. 

Kläder

Små hundar fryser lättare än stora, speciellt de korthåriga varianterna. Chihuahuan är från Spanien och har inte en kroppsbyggnad som lämpar sig för tjugo minus. Små hundar behöver kläder under vintermånaderna och kan även behöva speciella skor som räddar dem från stekhet asfalt. De ska också ha varselvästar då de är små och syns dåligt på kvällar och i skrymmande miljöer. 

Ettriga 

Många småhundar härstämmar från olika typer av jakt- och vallhundar. De kan därmed vara ganske ettriga och har en tendens att skälla eller nafsa fötter. Det gäller att försöka träna bort det här redan när de är valp så de förstår att det inte är tillåtet beteende. Men tar man an en äldre hund finns risken att vanorna är svårar att träna bort då det ligger i deras natur att bete sig så.