Tips för dig som vill träna din hund

Att träna sin hund är något alla hundägare kan tjäna väldigt stort på. Även om det bara handlar om enklare kommandon och grundläggande lydnad. Om du planerar att träna din hund har vi här några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig på traven.

Överväg att ta en kurs

Att gå en riktig kurs med din hund kan vara den perfekta miljön för er båda att lära. Men i nuläget är det förstås många som helst inte vill möta upp med grupper av andra människor på grund av eventuell smittrisk. Som tur är finns det även kurser som är helt webbaserade idag och du kan ju enkelt följa dem på mobilen när du tränar utomhus.

Ögonkontakt är viktigt

Hundar kan bli väldigt bra på att läsa våra ansikten och tar gärna ögonkontakt med oss för alla möjliga anledningar. Att fånga dess uppmärksamhet och få ögonkontakt med hunden under träning är därför något du alltid bör fokusera på. Men det är viktigt att veta att ögonkontakt från främmande människor kan vissa hundar uppfatta som hotfullt, så stirra helst inte för mycket i ögonen på främmande hundar.

Lydnad kan också vara lek

Det är lätt att tro att lydnadsträning fungerar på ett viss sätt och att det alltid ska vara allvarligt. Men lydnadsträning för hundar kan absolut få vara roligt. Så medan du eftersträvar rätt resultat bör du inte glömma att det också ska vara roligt för din hund att träna.